psykotiskaoljud

Josefiné [hjärteregn] Emil

Du har lämnat mig på de jävligaste av platser

Kategori: Alwin, bra dagar

I lördags åkte vi faktiskt till Mio. Vi har velat göra det i flera månader. Vi har behövt ny soffa i några år men eftersom vi bodde i en etta innan ville vi inte köpa en då eftersom vi vill ha en stor soffa. Och nu när vi bor här, i en fyra, är våran nuvarande soffa alldeles för liten. På ena sidan av rummet har vi ett hemmabyggt barbord som dom som bodde här innan har byggt. Inte jättesnyggt men det är rätt gött att sitta där och käka när man kollar på TV. Men det händer inte alltföt ofta nuförtiden. 
Men iaf, vi kollade på soffor på Mio och hittade flera stycken. Vi vill såklart inte ha samma .. Men jag antar att det blir den Emil vill ha. Den heter Friday, den som fanns framme i affären hade ett cozy hörn och jag tror inte att det skulle passa här så vi ska nog ha en vanlig, med divan till höger och schäslong till vänster. Eller tvärtom. Så Emil får nog den han vill ha, vi måste bara komma överens om färg nu .. Han vill ha en mörkgrå, nästan svart. Jag vill ha en ljusgrå. 
Färger på väggarna här är så jävla fula. Ena väggen, där soffan ska stå, har nån slags mensfärg? Asful. Dom andra väggarna är typ .. Lite mörkare än vit. Typ äggskal? Eller nån sån konstig färg .. Och nån gång, har Emil sagt iaf, så ska vi måla om mensväggen. Jag antar att det kommer ta några år men ändå. När vi väl målar så tror jag att det kommer passa mycket bättre med en ljusare soffa. Vi har en mörk nu och jag gillar inte det .. Ser bara ut som en stor mörk klump i rummet. Det lär ju se bättre ut med större, finare soffa men ändå. Vi ska ta bort barbordet sen också annars får inte soffan plats. Men jag skulle ändå vilja ha en ljus soffa ):
Jag vill iaf att vi ska ha ny soffa innan 1 april för då ska Alwin ha kalas. Så vi måste bestämma oss snart ..
 
En annan sak som är bestämt nu är att Emil och Alwin ska åka till Alwins farmor helgen som kommer :o
Vi har pratat om det några gånger men inte riktigt bestämt nåt. Emils mamma har frågat också (hon ger hela tider "hintar" till Emil om att jag behöver sova. (Det är egentligen inte hintar, hon säger det rakt ut.)) men iaf, jag har varit osäker och Emil har inte riktigt vågat åka dit ensam med Alwin. Det är först tåg till Älmhult, tar kanske 40 min. Sen ska man vänta där ett tag, sen är det buss en timme till Olofström, sen är det en bit att gå hem till henne.
Det jobbigaste kommer bli om han inte kan gå tidigare från jobbet på fredag. Alwin måste ha medicin kl 19 och det är ju inte så kul att ge på en buss .. Det hade nog gått men man vill ju ha det så enkelt som möjligt.
 
Jag är väldigt glad över det. Jag behöver verkligen sova. Och jag kommer antagligen städa massa. Sånt som jag inte hinner när Alwin är vaken. Jag har bestämt att jag ska gå på promenad också. Käka när jag vill, äta godis, spela, kolla på TV. SOVA. 
Det känns som att jag kommer vakna ändå under natten för att jag kommer sakna Alwin men ah .. Får se hur det går. Känns kul iaf och jag längtar faktiskt efter lite egentid (:
 
 

Hon sjunger kärlekssånger för min hud, hennes tunga skriver mjuka melodier

Kategori: Alwin, dåliga dagar

Torsdag. Städdag. Alwin har inte vart på så bra humör idag. Hoppas att det bara var för att han behövde sova. I två nätter har han vaknat ganska tidigt på natten, runt 23-00 och varit ledsen. Sen har han somnat om i våran säng och sovit med oss hela natten. Jag sover inte bra när han sover i samma säng. Jag vaknar så fort han rör på sig. Men hellre det än att gå upp 4:30 på morgonen. Så det funker okej.
 
Igår var en jobbig dag. Alwin brukar ställa sig upp mot diskmaskinen när den är öppen och det brukar gå bra, han sätter sig ner själv och det brukar inte vara några problem. Men igår halkade han eller nåt så han rev sig mot diskmaskinskanten på magen och fick ett rivsår som är kanske 7 cm långt. Det såg hemskt ut först men efter några timmar hade det röda runtomkring lagt sig så det såg ut som ett vanligt rivsår.
Vi gick iaf och mötte Emil en stund efter att det hände för jag hade sån ångest. Vi gick till Max för att Emil skulle äta. Jag hade ingen matlust, ville bara inte vara ensam.
Jag ringde 1177 en stund efter att det hände. Jag tänkte att det inte var någon fara, att jag inte skulle behöva åka in eller nåt eftersom det inte var nåt sår, det blödde inte eller nåt. Men Emil tyckte jag skulle ringa iaf och det gjorde jag. Hon sa att så länge det inte är ett öppet sår är det lugnt. Hon sa att det skulle bli ett blåmärke sen men det var ingenting jag behövde åka ni för.
 
Idag ska jag försöka hitta energi till att städa. Är inte alls på humör men vill ändå ha det gjort. Tror jag. Helst vill jag städa på fredagar så jag har rena lakan på fredagskvällen men jag vet inte .. Får se. 
Ledsagaren kanske kommer sen. Får se om jag orkar. Och imorgon ska vi till PO.
 
 

14 februari 2017

Kategori: Alwin

Det är fjärde dagen i rad idag som jag har gått upp 4:30. Alwin har fått för sig att det är morgon då så ja .. Monitorn låter när han gnyr eller pratar, jag låter honom ligga kvar ett tag för att se om han kan somna om men det har inte funkat hittills. Då har jag gått upp, bytt blöja, gått på toa sen börjar han bli hungrig så då gör jag välling.
Sen lägger jag honom mellan oss i sängen för att se om han kan bli trött men det händer inte ..
Så då får vi gå till hans rum och leka. Okej, Alwin leker, jag sitter och kollar på telefonen en del. Det är rätt skönt att han ändå kan leka själv, så jag iaf hinner vakna lite och så. 
Kl 6 väcker vi Emil. Försöker. För att han ska sluta 16 ist för 17. Det funkar helt okej faktiskt. Idag sa jag att vi får komma på ett sätt att få Alwin att sova längre, och han sa faktiskt att han får la gå upp istället. Gulligt att han sa det men jag vet ärligt talat inte hur det hade gått. Han kommer knappt upp kl 6. Och han kan inte säga till Alwin att han behöver ligga kvar 15 min till. Men men. Vi får se hur vi gör.
 
Idag firar jag och Emil 6 år tillsammans <3 
Fast vet inte om vi kommer fira direkt. Nån dag ska vi äta frukost till middag för jag vill ha det. Det är la de ..
 
Och idag ska jag på studiebesök på en möjlig praktikplats. Får se hur det går. Läskigt att ta med Alwin, det är så jobbigt om han skulle behöva byta blöja eller äta eller nåt. Känns inte som att det är så barnvänligt .. Men får se. I värsta fall får vi la gå hem och komma tillbaka en annan dag. Det ligger 5 min bort om ens det. PO följer med också.