psykotiskaoljud

Josefiné [hjärteregn] Emil

Förskolan.

Kategori: Alwin

Nu har vi äntligen skickat in ansökan till förskolan. Vi har inte vart på något besök för det har inte funnits någon information om det på nätet, mejlade en i veckan och frågade när man kunde besöka och då hade dom ett besök på tisdagen kl 10,då kunde inte Emil och vi hade punka på vagnen. Nästa var på onsdagen men det fick vi reda på på kvällen och det var också kl 10 dagen efter och då hade vi fortfarande punka. Emil ville väldigt gärna följa med och kolla och ja, jag kunde inte bära Alwin och skötväska helt själv så det blev inget.
Men vi har sökt till båda dom dagisarna iaf, så får se om vi får nåt. Hon sa att det var bättre att söka längre in på hösten för alla barn kan inte skolas in i augusti, så vi tog i oktober. Jag har förhoppningsvis praktikplats men får sätta det på paus i september. Emil är pappaledig juni, juli augusti så jag måste vara hemma i september. Sen i oktober får jag också ta ledigt eller så får Emil skola in. Jag vill helst vara med så vi får se hur vi gör då.
 
Förresten så tog Alwin sitt första steg igår (:
 
 

Punka

Kategori: Alwin

Jag klarade det. Vid 10 gick jag med Alwin till Babyproffsen för att fixa punkteringen på barnvagnen och allt gick jättebra. Hon tog båda framdäcken för att se om båda var trasiga. Medan hon fixade så gick jag och Alwin runt och kikade i affären. Dom hade en liten lekhörna där vi var en stund, det fanns små fåtöljer där som Alwin ville sitta i, det var ganska roligt. 
Efter 10 min var hon klar. Hon sa att det hade fastnat en metallbit i slangen eller däcket. Vet inte riktigt hur den kom dit men aja. Allt som allt så kostade det 199 kr. Jävligt dyrt tycker jag. 99:- för slangen och 100:- för jobbet. Alltså 100:- för ett jobb på 10 min?
Men men. 
När vi kom hem somnade Alwin ganska med en gång. 11:30 somna han och han sover fortfarande. Han lär sova till en stund efter 13 iaf. Eftersom vi inte vart ute så mycket sen i lördags (då vi såg punkteringen) har han inte fått så mycket intryck så han sover bara en gång per dag nu för tiden. Iofs kan det vara för att han är stor nu också men det känns som att det är lite både och. 
Så nu för tiden somnar han runt 11 och sover ca 1 timme och 40 min. Får se om det fortsätter så.
När han vaknat och ätit ska vi till stan. Ska bli skönt att inte behöva känna sig inlåst här. Han är ju uttråkad av att bara vara inne också. Han behöver inte massa leksaker, lekplatser eller massa spring om vi är ute, utan det räcker med att åka vagnen och kolla på omgivningarna så märker man att han mår bättre, får mer energi och blir inte lika lätt gnällig.
Så det ska bli väldigt skönt att komma ut. + att Alwin verkligen behöver nya byxor. Han har växt ur strl 80 nu så behöver nya kläder i 86. Det viktigaste just nu är byxor. Kanske bodysar också, eller kanske ska börja med vanliga tröjor? Snart iaf.
Jag skulle också behöva nya kläder. Ett par byxor har gått sönder mellan benen nu så har typ 3 par. jag vill ha bekväma byxor man kan springa och leka i ute, inte massa tajta jeans man inte kan sätta sig ner i för att man visar röven. Tröjor och t-shirts behöver jag också men allt är så jävla fult. Seriöst, magtröjor? Mm det hade jag när jag var 7 ..
 
Får se om jag hittar nåt. Behöver helst prova men det vågar jag inte ensam med Alwin så jao.
 
 

När allt går fel

Kategori: Alwin

I lördags såg vi på vagnen att det var punka på ena framdäcket. Vi har inte fixat det än för Emil skjuter upp saker .. Tror det var stängt i helgen pga påsk tisdagen kollade vi runt på cykelaffärer efter Emil kommit hem från jobbet och då hinner vi inte. Igår var vi i en cykelaffär men dom hade inte nån slang till ett sånt litet däck så idag ska jag gå ensam till babyproffsen och fixa det där. Såhär blir det alltid. Han säger att han ska hjälpa mig med såna här saker men när det väl gäller blir det alltid jag som fixar. 
Så jag ska köra Alwin i vagnen också, och försöka att inte lägga för mycket tyngd på ena framdäcket ..
Men det öppnar iaf inte förrän 10 så kan vara hemma ett tag först.
 
Igår kväll vid Alwins läggdags tid hoppade han runt massa i sängen. Han skulle träna på att stå i sängen och hoppa omkring och höll på. Så tillslut spydde han. Det var inte så långt mellan middagen och kvällsvällingen så hoppas att det bara var det, och inte magsjuka, för imorse spydde han igen. Direkt efter vällingen och han hade inte hoppat omkring eller nåt efter vällingen. Emil tror att det gick en kvart mellan medicinen och spyan , jag är lite osäker, men vi valde att inte ge mer medicin. Så får hoppas att han inte fåt nån kramp.