psykotiskaoljud

Josefiné [hjärteregn] Emil

Matvägran

Kategori: Allmänt, Alwin

Det är alltid nånting som inte ska funka. Alwin matvägrar. Han har hållt på i över en vecka nu. Han äter litegrann då och då, inte alls så mycket som innan. Har pratat med BVC och dom säger att det är normalt och inget att oroa sig för. Men det gör jag. Hela tiden. 
Försöker mata var 3:e timma men han äter inte. Han åt 150 ml igårkväll runt 20 tiden. Sen åt han kanske 60 ml imorse vid 8, sen har han inte ätit nåt. Nån sked puré bara. Han vill inte ha det heller. Eller gröt.
Jag går sönder. 
Oroar mig alltid för nåt. Har gråtit mest hela dagen för att han inte vill äta. Han är pigg och glad, men äter ändå inte. Idag har han varit väldigt grinig och han verkar hungrig men ingenting .. Han äter inget. 
Vad ska jag göra?
Hur länge är okej att matvägra när man är 5 månader?
När han matägrat i 2 dagar sa jag till bvc men det var inget farligt sa hon. På dag 4 var det heller inte farligt, men nu är vi på dag 9, bvc svarar inte på mejl eller telefon så jag vet inte?
Han har inte feber, verkar inte sjuk på något sätt. Det enda som är annorlunda är att han vart väldigt grinig idag.
Så .. Min dag har varit väldigt jobbig. För lite sömn i flera veckor, grinig bebis, oro för medicin och kramper, oro för matvägran ..
Därför har min dag mest bestått av tårar.
Jag vet inte vad jag ska göra. 
 
Nån har börjat gilla sin snutte <3
 

Alwin <3

Kategori: Allmänt, Alwin

 

Oro och ångest

Kategori: Allmänt, dåliga dagar

Oro finns hela tiden. Är det inte kramper så är det medicin, bajs eller som nu, matvägran.
Alwin har ätit jättedåligt sen i lördags. Kanske 1 högst 2 ordentliga mål mat om dagen, annars får han bara i sig några klunkar i taget. Han är pigg och glad som vanligt, har ingen feber och verkar inte må dåligt eller ha ont på nåt sätt. Så varför vill han inte äta?
Vet inte om de kanske kan vara tänder på gång. Han tuggar på sina händer hela tiden, dregglar mycket och det känns som att nåt är på väg upp i tandköttet men de har känts så där länge, sen han va runt 2 månader. Frågade bvc då och de sa att de kunde va en ofarlig cysta som de kan få ibland. Jag vet inte.
Bvc verkar inte så oroliga nu heller. Hon sa att matvägran kan gå i perioder helt utan anledning, så jag skulle höra av mig om de fortsatte. Vet inte hur länge man ska vänta me o gö de igen? Skrev till dom igår.
Lite tur iaf är att han ätit lite lite bättre idag. Han åt 120 ml igår vid 21:30. Idag runt 8 några klunkar, vid 10 åt han 120 ml och vid 12 typ 80 ml. Så det är bra.
Ska på efterkontroll idag kl 15. Hoppas han äter nåt innan de, vill inte att han ska bli panik hungrig där. Om han nu blir de nuförtiden .. men men.

Oron för kramper och medicinen finns hela tiden. Är så jobbigt om han spyr inom en halvtimme efter han fått medicinen för då får vi gissa hur mycket mer han ska ha av vad. Nu är jag också orolig för hans bajs. Han bajsar dåligt. Bajsade inte igår och har inte gjort de idag än. Senast var i förrgår och innan de bajsade han inte på två dagar.
Och nu är det matvägran också. Han mår iaf bra men känner mig orolig och ledsen hela tiden för ingenting funkar liksom inte. Alltid är det nåt. Och igår bråkade jag och Emil. Vi pratade mycket efteråt men jag mår fortfarande dåligt över det. Vet ingenting.