psykotiskaoljud

Josefiné [hjärteregn] Emil

Alwin blir stor.

Kategori: Alwin

Den 4 april blev Alwin 1 år. Har inte tänkt på att skriva här ens. Men iaf, det var på en tisdag så bara jag, Emil och Alwin var hemma. Vi firade inte sådär storslaget som folk gör överallt på instagram. Alwin fick fruktsallad och en present, en docka. Han blev väldigt glad över den. Vi visade den i affären en gång och vi märkte att han gillade den. Och jag har läst att det är bra att peka på dockan och visa olika kroppsdelar på honom och dockan. Typ visa vart magen är, sen peka på Alwins mage så att han förstår att det är samma. Typ.
Men iaf. Jag får ju ångest när folk lägger upp helt storslagna kalas för en ettåring. Samtidigt känner jag att det är så onödigt, att köpa alla de där sakerna för en ettåring som inte ens förstår vad som händer. Antar att folk vill visa upp hur mycket pengar dom har. Vi kommer nog göra mer storslagna födelsedagar när han blir äldre och tycker det är kul. Och just på hans födelsedag hade vi inte folk här eftersom det var en tisdag och alla bor åt olika håll i Sverige, så dom var här helgen innan istället. Vi hade köpt ballonger men dom glömde vi faktiskt att blåsa upp. Så vi hade inget pynt. Jag vet ju att det inte gör någonting. Jag vet att jag känner den här ångesten för det pga folks bilder på internet. Hade jag inte sett hur andra firar ettårsdagar hade jag nog inte fått ångest över det.
Menmen.
Idag blir han ännu större. Verkar det som. I några dagar har det varit svårt att få honom att somna vid varje vila. Han har sovit middag 2 ggr om dagen i några månader men nu har det som sagt blivit svårt att få honom att somna. Det tar oftastmer än 30 min. 
Han brukar somna runt 9 på morgonen, sova 30-45 min. 
Eftermiddagsvilan brukar han somna runt 13-13:30 nångång och då sover han oftast 1-1½ timme.
Idag på morgonen försökte jag få honom att somna men det gick inte. Jag märkte att han inte var trött alls. Så istället sket jag i det, satte på kaffemaskinen och lät honom säga till när han var trött istället. Är ju ingen mening att tvinga honom. Går det ens? 
Så 10:50 somnade han idag. Jag hoppas att han sover lite längre pass, kanske till 13. Då blir det kanske lättare att få honom att somna ikväll.
Som varje kväll är det medicin kl 19, sen blir det välling, sen byte till pyjamas, borsta tänderna och mys i sängen. Ibland somnar han på mig, en kväll somnade han till och med emellan oss, men oftast får jag gå runt med honom i lägenheten och sjunga för honom. 
Nuförtiden har det blivit lite sena kvällar, tycker jag. Han somnar efter 20. Fast det är kanske inte så sent. Bara det att då måste jag gå och lägga mig för jag är så trött .. 
Innan vi ändrade klockan så vaknade han runt 5:30-6 på morgonen. Då tyckte jag att det var jobbigt. Efter att vi ändra klockan har han vaknar runt 6:30, och då har det känts sent för då flyttar han fram alla mattider en timme. 
Men förhoppningsvis kan vi få honom att somna runt 19:30 på kvällarna nu kanske. Och vakna 6:30. Det hade vart nice. Så hinner man umgås lite på kvällen, kanske se nån serie eller nåt. 
Eller så blir allt förjävligt (: 
När vi gick från 3-2 vilor om dagen tog det några dagar innan det blev bra. Så antar att det blir så nu också.
 
Kommentera inlägget här: